Ridsport Play
16 juli 2020 09:45

Kolla klippet med Juan Matute Guimon: ”Imorgon ska jag rida”

LyckaHan är lite tunnare, men det stora leendet går inte att ta miste på. En spansk tv-kanal har filmat när Juan Matute Guimon kommer tillbaka till stallet igen efter den livshotande hjärnblödningen. Se filmklippet där Juan visar var det hände och berättar om sina OS-drömmar. Oavsett om du talar spanska eller inte, talar lyckan sitt tydliga språk.

Kolla klippet med Juan Matute Guimon: ”Imorgon ska jag rida”
"Han har förlorat 20 kilo, men inte leendet." Foto: antena3.com

Det är en något tunnare version av Juan Matute Guimon som kliver in i stallet utanför Madrid, men det välkända leendet går inte att ta fel på i klippet som är filmat av spanska Antena 3. Juan berättar om händelseförloppet och hur det började med att han först kände sig yr. Även Juans pappa, trefaldige OS-ryttaren Juan Matute Azpitarte, är märkbart rörd när han berättar om den dramatiska händelsen som förändrade familjens liv på ett ögonblick. ”Läkarna uträttade ett mirakel”, berättar han.

”Imorgon ska jag rida”, säger Juan i klippet som är på spanska. Men oavsett om du är spansktalande eller ej går det inte att ta miste på lyckan hos hela teamet som samlats i stallet. Även Juans mamma Maria är på plats. Samlade runt Juans topphäst Quantico utropar alla framtidsmålet som är OS i Tokyo 2021. Se hela klippet här under.

För snart tre månader sedan drabbades Juan Matute Guimon av en livshotande hjärnblödning. Efter omfattande hjärnkirurgi och efter att ha legat i koma fick han för två veckor sedan komma hem från sjukhuset. Den 22-årige dressyrstjärnan är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden