Ridsport Play
29 november 2023 08:10

Kolla klippet: ”Kan jag förstå den här hästen lite bättre?”

Historiska framgångar"Varför är svensk ridsport så otroligt stark just nu? Hur viktig är du? Kan du sätta ord på vad hästarna betyder för dig?" Det var några av frågorna när Sveriges mest framgångsrika förbundskapten genom tiderna gästade Efter fem i TV4 på tisdagen. Se vad Henrik Ankarcrona svarade i klippet här.

Kolla klippet: ”Kan jag förstå den här hästen lite bättre?”
Sverige är just nu regerande olympiska mästare, världsmästare och Europamästare i lag samtidigt. Mycket tack vare denne mannen. Foto: Roland Thunholm

Han har själv en bakgrund som hoppryttare på elitnivå, men det är i rollen som förbundskapten för det svenska hopplandslaget han har skördat enorma framgångar. Sedan Henrik Ankarcrona klev på posten 2016 har det svenska hopplandslaget skrivit ridsporthistoria flera gånger om – och på tisdagskvällen gästade den svenske hoppkaptenen Efter fem i TV4 för att berätta om framgångsresan.

”Kan jag förstå den här hästen lite bättre? Kan vi tillsammans skapa lite mer?” Det var en del av Henrik Ankarcronas svar på vad som gör relationen till hästen och ridsporten så extraordinär. Se klippet här under:
OS-mästaren Henrik Ankarcrona: Hästarna gör något med en

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden