Ridsport Play, Sverige
14 september 15:32

Kolla klippet: ”Hästarna ger mig kraft”

Vägen tillbaka2022 drabbades Åsa Korva av en massiv hjärnblödning när hon satt i sadeln. Kort därefter fick hon ännu en hjärnblödning och idag ser hennes liv annorlunda ut, men hästarna finns kvar och för det är hon oerhört tacksam. "Utan hästarna hade jag inte varit där jag är idag, jag hade inte kommit så långt i min rehabilitering", konstaterar hon.

Kolla klippet: ”Hästarna ger mig kraft”
Foto: Skärmdump TV4

Efter de två hjärnblödningarna på kort tid i början av 2022 skulle Åsa Korva i februari i år genomgå en kompletterande operation på det skadade blodkärlet i hjärnan. Men under operationen drabbades hon av fyra blodproppar, och idag ser livet annorlunda ut för Åsa.

– Åsa före var undersköterska som jobbade och hjälpte människor. Åsa efter är i behov av hjälp, men på väg att bli självständig. Jag gör en resa som är lång, säger hon i en intervju med TV4:s Hästonsdag.

Hästarna har en stor och viktig del i Åsas rehabilitering, och redan en månad efter den andra hjärnblödningen var hon tillbaka i sadeln igen.
– Det var väldigt vingligt och balansen var katastrof, men det var en helt underbar känsla. Glädje, lycka, att jag klarade av det – det var helt fantastiskt.

Åsa är helt övertygad om att resan tillbaka hade varit betydligt längre utan den dagliga kontakten med hästarna. Här kan du se inslaget om Åsa och hennes rehabilitering i TV4:s Hästonsdag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden