Ridsport Play
10 december 2022 10:23

Kolla klippet: Kungarnas omhoppning

Rolex Top 10Det blev en Rolex Top 10-final som vi sent ska glömma. Kolla in bilderna och klippet där Henrik von Eckermann och King Edward visar vilka kungar de är. Lyssna också till Sveriges Radios intervju med Henrik som är nominerad till Jerringpriset.

Kolla klippet: Kungarnas omhoppning
Ett unikt ekipage. Foto: Haide Westring

King Edward och Henrik von Eckermann har inte rivit en bom under varken OS eller VM. De har vunnit OS-guld i lag, Bragdguldet och dubbla VM-guld. Nu har de även tagit hem Top 10-finalen felfritt och har chansen att vinna Jerringpriset.

Lyssna till Sveriges Radios intervju med guldkungen här under – och spana sedan in klippet från fredagens omhoppning längre ner. Där hittar du även några andra klipp från den magiska Rolex Top 10-finalen. Ett par härliga bilder bjuder vi också på.

Toptenprispallen
Dubbelt svenskt på pallen med Rodrigo Pessoa vid bucklan. Han är ryttarnas representant i internationella hoppryttarklubben, IJRC, som står bakom Rolex Top 10-finalen.
Toptenfullspeed
Full fart framåt.
Klippetpeder
Peder Fredricson och fantastiska Catch Me Not S som snart fyller 17 år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden