Ridsport Play
10 december 2021 14:49

Kolla klippet: ”Marcus Ehning som du aldrig har sett honom förut”

ToppryttareMarcus Ehning är den första ryttarstjärnan som tittarna får lära känna i den nya GCTV-serien "Pursuit of Greatness". Här får du komma hem till den tyske världsryttaren och lära känna honom och hans topphästar på djupet. I det första avsnittet intervjuas även veterinären Björn Nolting, som omkom i en flygolycka i somras. Se avsnittet här.

Kolla klippet: ”Marcus Ehning som du aldrig har sett honom förut”
En nöjd Marcus Ehning efter målgång. Foto: FEI/Thomas Reiner

”Det här är Marcus Ehning som du aldrig har sett honom förut.” Så inleder den tyske världsryttaren den nya GCTV-serien där han är första ryttaren ut. Första avsnittet handlar om känslan för och partnerskapet med hästen. Här intervjuas bland andra veterinären Björn Nolting som var Tysklands landslagsveterinär i många år, men som gick bort i en flygkrasch i somras. Björn Nolting var även verksam vid kliniken i Brunmåla.

”Jag har aldrig tidigare avslöjat så mycket i detalj om min träningsfilosofi och mitt management. Att filma Pursuit of Greatness med Global Champions har varit en möjlighet för mig att gräva djupare och och dela med mig av insikter kring olika delar av jobbet jag gör.”Det säger Marcus Ehning som är en stilförebild för mängder av ryttare världen över.

I totalt tio avsnitt får vi följa Marcus Ehning genom teman som handlar om allt från hans team och utrustning till hans träningsfilosofi och mentala styrka. GCTV är en betaltjänst men det första avsnittet kan ses gratis här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden