Ridsport Play
14 september 2020 11:41

Kolla klippet: Mikroträning med Cora Hirn

FysträningSvenska Ridsportförbundet har ett nytt samarbete med Försvarsmakten för att inspirera ridsportens aktiva. Första området är fysisk träning. På temat "Mikroträning i stallet" visar landslagsryttaren Cora Hirn diverse styrkeövningar för ryttare. Givetvis avslutas det hela med en utmaning. Se alla filmklippen här.

Kolla klippet: Mikroträning med Cora Hirn
Cora Hirn och hälsopedagogen Anna Lundwall. Foto: Svenska Ridsportförbundet

”För att lyckas inom ridsport så är det inte bara hästen som måste vara i bra kondition. En ryttare som tränar regelbundet mår bättre, orkar mer, får bättre balans och kan koncentrera sig längre. Problemet är ofta att hitta tid utanför stallet.” Det skriver Svenska Ridsportförbundet om det nya samarbetet med Försvarsmakten som drar igång med en filmad serie på temat ”Mikroträning i stallet” – det vill säga tidseffektiva styrkeövningar för ryttare.

I fokus är SM-guldmedaljören och toppjunioren i hoppning, Cora Hirn, som tillsammans med hälsopedagogen Anna Lundwall guidar tittaren genom en rad övningar med fokus på bland annat rörlighet, ben och bål. Första filmen fokuserar på jägarvila, eller om man så vill – ryttarvila. Se alla filmer här under.

Läs mer om hela upplägget här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden