Sverige
25 mars 2020 15:49

Kolla klippet: Oväntad beridare på Bollerup

CoronavirusetDet har gått lite drygt en vecka sedan regeringens beslut att införa distansundervisning för gymnasieskolor och universitet togs. På landets naturbruksgymnasium sköts numera djuren helt av personalen då de flesta elevhem har stängt. Skolhästarna ligger dock inte på latsidan. I Bollerups ridshus har en ny ryttarkarriär precis dragit igång.

Kolla klippet: Oväntad beridare på Bollerup
Eleverna studerar på distans på grund av coronaviruset. Men hästarna på Bollerup rids för fullt - av hela personalstyrkan att döma. Foto: Bollerup/Skärmdump

På Bollerup i Skåne huserar ett 100-tal hästar. Majoriteten är unghästar och avelsston, ett 40-tal används som skolhästar i undervisningen.

Förra veckan tömdes skolan på elever, som sedan dess fortsatt sina studier på distans.

– Sedan eleverna lämnade skolan är det personalen som ser till att hålla i gång alla skolhästar, säger Bollerups skolchef och vd, Simon Blixt.

På tisdagen hjälpte han själv till och svingade sig upp i sadeln på en av de pålitliga fyrbenta kollegorna – något som förevigades i ett klipp på skolans Instagramkonto.

– Ha, ha, ja jag kan faktiskt inte rida. Men kreativiteten är stor när det nu handlar om att hitta nya arbetssätt. Det innebär att vi alla hjälps åt och att vi för att upprätthålla en nära kontakt med våra elever använder sociala medier lite mer. Vi gör ett inlägg om dagen som syftar till att dela med oss till eleverna av den speciella känsla det är att vara i den här miljön, säger Simon Blixt.

Stor omställning

Omställningen till digital undervisning har varit stor, men den har gått över förväntan tycker skolchefen.

– Personal och lärare hjälper varandra enormt både nationellt mellan skolor men också mellan gymnasier och universitet. Det är klart det är en omställning för alla när all planeringen vänds upp och ner, men jag tycker vi har en väl fungerande lösning. Utbildningsplanen kan hållas både för elever och de djur som är en del i vår verksamhet. Jag är imponerad över elever, lärare och personal som alla gör ett jättejobb i en svår tid, säger han.

Håller sig till skritt

Ridpasset i veckan gav viss blodad tand.

-Alltså jag är en ponnypappa i grunden, en som är bra på att leda och mocka. Men ärligt talat var det lite roligt, när vi stängde av kameran fick jag även testa att trava även om det sammanfattningsvis landade i att det största värdet för mig nog är i att bara skritta.

Visa det här inlägget på Instagram

 

Bollerup på distans 24/3

Ett inlägg delat av Bollerup (@bollerup.se)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden