Hoppning, Ridsport Play
12 september 2022 11:17

Kolla klippet: Peder om All Ins broddar

Underlaget avgörAtt H&M All In - som oftast går barfota - fått på sig skor inför utmaningen på den enorma gräsbanan i Spruce Meadows har väckt en del uppmärksamhet. Här berättar Peder Fredricson mer om en del av de detaljer han skruvat på inför resan till Kanada.

Kolla klippet: Peder om All Ins broddar
Peder Fredricson berättar mer om hur han tänkt med broddarna på H&M All In. Foto: Roland Thunholm

På lördagen tog Sverige en historisk seger i Nations Cup på de anrika tävlingarna i Spruce Meadows. När det sedan var dags för den avslutande Grand Prix-hoppningen under söndagen gick det inte riktigt Sveriges väg.

Den tuffa banan, ansedd som en av de svåraste i världen, gav flera svenska nerslag. Peder Fredricson var bästa svensk som tolva, efter att H&M All In fått fyra nerslag i andra rundan.

– Jag tyckte ändå att hästarna hoppade bra. För Rolf-Görans del blev det ett missförstånd tidigt i banan och då var det ingen riktig mening att hoppa vidare med gårdagens nationshoppning i benen på Ermindo W. Jens och Cosmo gjorde det bra men även där fanns ju nationshoppningen i benen. Att King Edward för en gång skull rev en bom är inte mycket att säga om och Peder fick inte riktigt till det i andra rundan med All In, så är det ibland helt enkelt, sammanfattar förbundskapten Henrik Ankarcrona klassen till Svenska Ridsportförbundet.

Tyske Daniel Deusser vann klassen med en Killer Queen i toppform – ekipaget var ensamma om att hoppa felfritt i omhoppningen.

I ett klipp på Instagram berättar Peder Fredricson, som blivit en frontfigur för att han rider flera av sina topphästar barfota, om hur han skott och broddat All In för gräsbanan i Spruce Meadows – se klippet här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden