Dressyr
17 december 2021 10:59

Kolla klippet: Personbästa för Dujardin i London

ÅterförenadeCharlotte Dujardin glänste på dressyrbanan i London och satte personbästa i förkortad Grand Prix. En dansk ryttare tog hem tredjeplatsen.

Kolla klippet: Personbästa för Dujardin i London
Snygg ritt. Procenten för Charlotte Dujardin och Gio räckte till seger. Foto: London International Horse Show

I världscupen i London tog Charlotte Dujardin hem segern med OS-hästen Gio. Arenan bubblade när ekipaget red hem nytt personbästa i det senaste förkortade Grand Prix-programmet med 82,553 procent. Piaffen och passagen var mycket rytmiska och uttrycksfulla, och piruetterna fick höga betyg.

– Jag var supernöjd med Gio i dag. Det här är hans första inomhustävling, han har egentligen bara gjort OS och EM i år, så han behövde vänja sig väldigt fort vid den enorma inomhusarenan. Han gick in där och gjorde tävlingen, jag kände inte att jag behövde hålla honom i handen alls. Han levererade verkligen, vilket gjorde mig otroligt glad, säger Charlotte Dujardin i ett pressmeddelande från London International Horse Show.

Gio ägs numera av den brittiska juniorryttaren Annabella Pidgley, men Charlotte Dujardin har fått låna hästen för att kunna tävla på hemmaplan – något som uppskattades av publiken.

På andra plats kom Frederic Wandres från Tyskland, och danska Nanna Skodborg Merrald kom trea. Lottie Fry slutade på fjärde plats.

Länk till resultatlistan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden