Dressyr
26 oktober 2021 08:57

Charlotte Dujardin och mästerskapshästen Gio splittras

Nytt ekipageCharlotte Dujardins OS- och EM-häst Gio är såld till en brittisk juniormedaljör. Det finns dock en uppsida med den bitterljuva affären.

Charlotte Dujardin och mästerskapshästen Gio splittras
Storbritanniens stjärna Charlotte Dujardin och Gio efter sin Grand Prix-ritt i Hagen. Bredvid står Carl Hester som också varit en viktig del i Gios resa. Foto: FEI/Liz Gregg

Charlotte Dujardin lämnar över tyglarna på mästerskapshästen Gio (f-11 KWPN e Apache-Tango), även känd som ”Pumpkin”, till den brittiska juniorryttaren Annabella Pidgley. Det meddelar den brittiska världsstjärnan via sociala medier. ”Det här är verkligen ingen sport för blödiga och den innebär många toppar och dalar”, skriver Charlotte Dujardin. ”För att behålla en position inom sporten, speciellt på hög nivå, måste man ibland fatta svåra beslut”, fortsätter hon.

Samtidigt finns det en uppsida av affären, vilket hon också uttrycker:
”Det fantastiska med det här är att Pumpkin får fortsätta resan under den brittiska flaggan med en ryttare och en familj som jag har känt i många år. Annabella är en av landets mest lovande ryttare, och arbetar väldigt hårt för att utveckla sig själv och sina hästar samtidigt som hon ger dem femstjärnig omvårdnad. Jag kommer att träna ekipaget och jag är lycklig över att Pumpkin kommer att finnas kvar i mitt liv.” Läs hela Instagraminlägget här under.

Charlotte Dujardin har ridit Gio i fem år och ekipaget tog både brons i lag och individuellt i den fria küren vid OS i Tokyo. Vid EM i Hagen tog duon nyligen lagsilver och ännu ett individuellt brons i den fria küren. Annabella Pidgley tog i år dubbla silver i sin juniordebut vid EM. Hon tränar även för en annan världsryttare, nämligen danska Cathrine Dufour.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden