Ridsport Play
15 april 2020 14:44

Kolla klippet: Så kan coronaviruset spridas i ett stall

SmittspridningBritish Grooms Association har gjort en video som visar hur snabbt coronaviruset kan spridas på en hästgård. Med filmen vill de visa på vikten av att inte använda samma redskap utan att ha koll på handhygienen.

Kolla klippet: Så kan coronaviruset spridas i ett stall
Punkterna för smittspridning i ett stall kan i värsta fall vara många. Foto: British Grooms Association

Det är British Grooms Association, BGA, som har satt ihop en video som visar hur coronaviruset potentiellt kan spridas på en hästgård. Få tänker på hur många redskap och andra föremål som man kommer i kontakt med under en vanlig dag i stallet – och med hjälp av ett vitt puder tydliggör filmen hur spår av viruset snabbt kan spridas. Se filmklippet här under.

– Genom att visa på vikten av att tvätta händerna, hur länge coronaviruset kan leva kvar på olika föremål i ett stall och hur lätt det kan spridas, hoppas vi kunna bidra till att öka medvetenheten och hjälpa alla att ta sitt ansvar, säger BGA-chefen Lucy Katan till Horse and Hound.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden