Ridsport Play
7 mars 2022 09:00

Kolla klippet: Sekundstrid mellan Beerbaum och von Eckermann

DuellI lördagens Grand Prix hoppades Henrik von Eckermann på att säkra en guldbiljett till superfinalen i Global Champions Tour - något som hade gett honom ett lugn under resten av säsongen. Nu blev det istället en andraplats, men segern var inte långt borta. Här kan du se och jämföra Henriks runda med vinnaren Ludger Beerbaums.

Kolla klippet: Sekundstrid mellan Beerbaum och von Eckermann
Prispallen i Dohas Grand Prix - det blev en sekundstrid mellan Ludger Beerbaum och Henrik von Eckermann. Foto: Longines Global Champions Tour

Efter en tuffare satsning mot sista hindret gick segern till Ludger Beerbaum, en vinst som var känslosam för den tyske ryttaren.

Henrik von Eckermann konstaterade efter klassen att han tog det lite för lugnt med King Edward.
– När man sitter på en sån här häst måste man bara fokusera på sin ridning och göra det bästa man kan – det blir vanligtvis en felfri runda med honom. Det är en overklig känsla att sitta på en sån här häst. När jag gick in i omhoppningen tänkte jag ”ok, ta det lugnt, gör inte för mycket” och det här är vad som händer om du inte chansar och tar risker – du vinner inte.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden