Hoppning
5 mars 18:06

Henrik von Eckermann GP-tvåa i Doha

GCT/GCLDet var så nära, så nära att Henrik von Eckermann fick säsongens första direktbiljett till superfinalen i Prag. Men han fick se sig slagen av sista ryttaren som var ingen mindre än Ludger Beerbaum.

Henrik von Eckermann GP-tvåa i Doha
Henrik von Eckermann och King Edward. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: LGCT/Stefano Grassi

Efter ett par starter med stolpe ut satte Henrik von Eckermann och King Edward dubbelnollan i mäktiga Longines Global Champions Tour Grand Prix of Doha under lördagen. Åtta av 33 startande ekipage gick till omhoppning och med tre ekipage kvar gick Henrik och King Edward upp i ledningen.

Sist ut var Henrik von Eckermanns forne arbetsgivare Ludger Beerbaum, som varit i blåsväder på grund av barreringsanklagelser. Vart dessa tar vägen är fortfarande oklart. En sväng avgjorde till slut till Beerbaums fördel, som tillsammans med hästen Mila gick i mål 56 hundradelar snabbare än Henrik von Eckermann.

Trea blev holländaren Jur Vrieling med hästen Long John Silver. I och med segern tog Ludger Beerbaum hem den första direktbiljetten till den stora superfinalen i Prag som kröner slutet på Global Champions Tour-säsongen i höst.

– Jag kan inte säga hur mycket det här betyder för mig, sa Ludger Beerbaum i segerintervjun efteråt.
– Det här var den bästa omhoppningen vi någonsin har gjort.

Peder Fredricson och Hansson WL fick dessvärre två nedslag i grundomgången medan Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana var det snabbaste ekipaget med fyra fel.

Resultatlista Grand Prix of Doha.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden