Hoppning
12 januari 11:41
Ridsportplus

Henrik von Eckermann: ”Tar verkligen avstånd”

BarreringsavslöjandetSvenske OS-guldhjälten Henrik von Eckermann jobbade hos den tyske världsryttaren Ludger Beerbaum i över ett decennium – här kan du läsa vad han säger om barreringsavslöjandet.

Henrik von Eckermann: ”Tar verkligen avstånd”
Henrik von Eckermann lämnade Ludger Beerbaum för att starta eget. Foto: FEI/Christophe Taniére

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Svenske OS-guldhjälten och bragdguldvinnaren Henrik von Eckermann startade sin karriär hos Ludger Beerbaum, som nu hamnat i kraftigt blåsväder efter tisdagens barreringsavslöjande. Henrik von Eckermann arbetade för Ludger Beerbaum i 13 år innan han lämnade för att starta eget 2016, vilket idag har gjort svensken till världsfyra.

Ridsport ställde frågan om hur han har reagerat på avslöjandet.
– Jag kan inte uttala mig om vad andra ryttare gör eller inte gör. Jag kan bara svara för hur jag hanterar och tränar mina hästar. Men jag tar verkligen avstånd från all form av otillåten träning. För mig är hästarnas välmående det allra viktigaste och vi jobbar 24 timmar om dygnet för att våra hästar ska må bra, säger Henrik von Eckermann.

Ridsport har ställt fler frågor till Henrik von Eckermann gällande tiden hos Ludger Beerbaum och vad avslöjandet betyder för hoppsporten. Han har dock avböjt att kommentera vidare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden