Hoppning
4 mars 2022 19:05

Henrik von Eckermann 1,50-vinnare i Doha

DohaDen nyblivne världstvåan har inte lutat sig tillbaka. Under fredagen blev det ännu en 1,50-seger för Henrik von Eckermann med speedstoet Glamour Girl i Doha. Kvällens 1,55-klass blev dock en besvikelse för svenskarna.

Henrik von Eckermann 1,50-vinnare i Doha
Henrik von Eckermann och Glamour Girl var oerhört kvicka över hindren. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Fransmannen Kevin Staut gjorde ett försök med sin Tolede de Mescam Harcour men kunde inte rå på Henrik von Eckermann och Glamour Girl som gick i mål på 58,93 sekunder i fredagens speedklass över 1,50-hinder. Det franska ekipaget landade tvåa på 59,24 sekunder medan tysken Hans-Dieter Dreher tog hand om tredjeplatsen.

Lite senare var det dags för en femstjärnig 1,55-klass med omhoppning och i startfältet fanns Peder Fredricson med H&M Christian K, Henrik von Eckermann med King Edward och Annika Axelsson med Zandycolle Z. Och det ville sig inte riktigt för någon av svenskarna.

Peder Fredricson och H&M Christian K fick inte tillräckligt med kraft i galoppen och kom djupt in på ett hinder ut på en linje, vilket gav ett ner, och Annika Axelsson fick två nedslag.

King Edward hoppade spänstigt till en början men fick ett ovanligt frambensfel i en kombination. Henrik von Eckermann fortsatte några hinder till, men utan chans till omhoppning valde han sedan att utgå.

Vann klassen gjorde schweizaren Martin Fuchs som nyss petades ner från andra till tredje platsen på världsrankningen av Henrik von Eckermann.

Resultatlista 1,50-klassen.
Resultatlist 1,55-klassen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden