Ridsport Play
7 januari 2021 06:20

Kolla klippet: Tömkörning med liten läromästare

KompisarAtt lära sig tömköra kan vara en utmaning, men med rätt förutsättningar kan alla göra det. Spana in det härliga klippet med Siiri Staffare som vill bli som storasyster Selma Staffare, som nyligen tagits ut till ponnylandslaget.

Kolla klippet: Tömkörning med liten läromästare
Tummelisa är en älskad liten kompis i familjen Staffares team. Foto: Privat

Siiri Staffare är sex år yngre än storasyster Selma Staffare som i höstas tog hem SM-guld på D-ponny på Grevagården. Tillsammans med ponnyn Munsboro Meg togs 14-åriga Selma Staffare nyligen också ut till ponnylandslaget i hoppning för 2021. Siiri själv har flera fina ponnyer som hon plockat rosetter med upp till Lätt B.

I Team Staffare ingår också mamma Mia Staffare som varje vecka hjälper till med att tömköra döttrarnas ponnyer. Något som även kunskapstörstande lillasyster Siiri vill lära sig – och med den perfekta lilla läromästaren går det som en dans. Spana in det underbara klippet här under.

– Det är första gången hon tömkör, men hon ser hur alla andra gör och hon snappar upp allt. Hennes mål är att få vinna över storasyster, berättar Mia Staffare.

– Det är vår shettis som vi kallar Tummelisa, hon är en import från Belgien. Vi köpte henne i somras då saknaden efter vår tidigare shettis blev för stor, han blev 32 år och fick då somna in.

 

Tummelisa1
Liten läromästare och kompis. Foto: Privat
Tummelisa2
Tummelisa är ompysslad hos Team Staffare. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden