Ridsport Play
24 maj 2022 16:20

Kolla klippet: ”Vi ger inte upp förrän vi har vunnit”

HyllningFlerdubbla mästerskapsmedaljören Jeroen Dubbeldam sa i helgen farväl till hästen som lade grunden till hans karriär och gav honom ett OS-guld. Nu har dottern tillika hoppryttaren Nina Dubbeldam gjort en hyllningsvideo till De Sjiem. Se den här.

Kolla klippet: ”Vi ger inte upp förrän vi har vunnit”
Jeroen Dubbeldam och De Sjiem vid OS i Sydney 2000. Foto: FEI/Jacques Toffi

Det är Nina Dubbeldam, dotter till OS- och dubbla VM-guldmedaljören Jeroen Dubbeldam, som har satt ihop en hyllningsvideo till hästen som byggde faderns karriär och som givit namn åt familjens anläggning Stal De Sjiem. Tillsammans tog De Sjiem och Jeroen Dubbeldam OS-guld i Sydney 2000 och året efter vann de Aachens stora Grand Prix. I helgen meddelade Jeroen Dubbeldam själv via sociala medier att den vita valacken lämnat jordelivet vid den aktningsvärda åldern 33 år.

”Den mest betydelsefulla hästen i min karriär var De Sjiem”, har Jeroen Dubbeldam sagt i en intervju. De Sjiem avtackades 2005 och levde resten av sitt liv hos Stal De Sjiem, där han förblev stallets kung. Se den fina hyllningsvideon här under tillsammans med några fler hyllningar till De Sjiem på sociala medier.

SFN Zenith N.O.P. som Jeroen Dubbeldam tog VM-guld individuellt och i lag med 2014 fyllde nyligen 18 år. Duon vann även dubbla EM-guld ihop, individuellt och i lag 2015.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jumping Amsterdam (@jumpingamsterdam)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Wij zijn TeamNL ?? (@teamnlinsta)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden