Ridsport Play
10 maj 2023 13:28

Kolla klippet: ”Viktigast var att Dzara gjorde det så bra”

FramtidshästHenrik von Eckermann har en stark grupp hästar i stallet. En av dem som är på väg att ta ett kliv upp är Dzara Dorchival, som levererade i Mannheims stora Grand Prix på tisdagen. Se rundan här och vad Henrik von Eckermann säger om att göra upp den perfekta planen för varje häst.

Kolla klippet: ”Viktigast var att Dzara gjorde det så bra”
Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann har för länge sedan slutat överraska när han levererar framgång efter framgång. Helgens andraplats i Mannheims stora Grand Prix över 1,60-hinder var inget undantag. Världsettan som sällan är helt nöjd med något annat än seger om det är det han föresatt sig, var väldigt nöjd med framtidshästen Dzara Dorchival (SF sto f-13 e Qlassic Bois Margot-Raphael, uppf/äg Sebastien Fonck). Se rundan längst ner.

– Det handlar om vilka hästar och vilka mål man har. Hon är på väg in i den större sporten och detta var en perfekt tävling. Jag vill gärna ha henne med till Stockholms GCT som andrahäst och ville att hon skulle få komma igång här efter en lite längre paus, säger Henrik von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet.

– Jag visste när jag red i mål att jag hade lämnat fönstret lite för mycket öppet för Sanne Thijssen, men viktigast var att Dzara gjorde det så bra. Det är viktigt att göra hela resan för en häst positiv och successiv. Idag blev det precis som jag vill, sa världsettan till Svenska Ridsportförbundet efter att ha slutat en dryg sekund bakom förra årets GCT-vinnare i Madrid, Sanne Thijssen.

Går ut lugnt med ”Kungen”

Som världsetta är det inte svårt för Henrik von Eckermann att komma intill på vilka tävlingar han vill världen över. På så vis kan han också göra den perfekta planen för sin starka grupp med hästar.

– Nästa tävling för King Edward blir en enstjärnig tävling där han ska hoppa 1,25 och 1,30. Det är på gräs och på det underlaget har han bara hoppat en gång det senaste året. Så han ska få göra något väldigt enkelt, det kan vara skönt för honom, säger han om stjärnhästen.

King Edward har vilat från tävling sedan världscupfinalen för en månad sedan men är nu på väg ut igen.

– Han mår jättebra. Han ska göra den mindre tävlingen och sedan stortävlingen i Rom. Sedan gör vi en ny plan, GCT i Stockholm har jag i tankarna men som sagt så gör vi sista planen efter Rom.

Närmast för Henrik von Eckermann själv väntar GCT i Madrid som drar igång till helgen.
– Dit tar jag med Iliana, det blir bra för henne också att få känna lite på gräs eftersom jag gärna vill göra EM med henne och där kommer det att vara gräsunderlag.

Se powerrundan med Dzara här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden