Ridsport Play
9 november 2022 17:29

Kolla klippet: ”Vill du gifta dig med mig?”

FrieriEfter en syraattack har italienska Gessica Notaro blivit en symbol för kampen mot mäns våld mot kvinnor i Italien. Strax innan världscupklassen i Verona, som vanns av Henrik von Eckermann, överraskades hon med ett romantiskt frieri inför den jublande hemmapubliken. Se klippet här.

Kolla klippet: ”Vill du gifta dig med mig?”
Filippo Bologni och Gessica Notaro. Foto: Skärmdump från Instagram

Världscupkvalet i Italien har en särskild betydelse för hoppryttaren Filippo Bologni och tv-personligheten och aktivisten Gessica Notaro eftersom det var här de möttes för första gången 2019. Det var två år efter att Gessica Notaros tidigare pojkvän attackerat henne med syra i ansiktet, vilket ledde till svåra frätskador och att hon förlorade ena ögat. Hon har sedan dess genomgått ett flertal operationer för att rekonstruera ansiktet och hon bär en ögonlapp över sitt vänstra öga. Efter att ha postat bilder på sitt skadade ansiktet i sociala medier har hon kommit att bli en symbol för kampen mot mäns våld mot kvinnor i Italien.

Landslagsryttaren Filippo Bologni har bland annat representerat sitt land vid EM i Riesenbeck 2021 samtidigt som Gessica Notaro också tävlar i hoppning. Inför världscupklassen i Verona, som vanns av den svenska världsettan Henrik von Eckermann, lyckades Filippo Bologni sno åt sig mikrofonen inne på arenan för att sedan falla ner på knä och fria till sin Gessica. Vad hon svarade? Spana in klippet så får du se.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Filippo Bologni (@filippobologni)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden