Dressyr, Ridsport Play
7 juli 13:07
Ridsportplus

Kolla klippet: Werths makalösa segerritt

SkolboksexempelMissade du Isabell Werth och Wendy de Fontaine som tog en riktig jordskredseger i Aachen på söndagen? Här kan du se ritten igen tack vare ett samarbete mellan ClipMyHorse.TV och Ridsport. Njut, det här är dressyr när den är som bäst.

Kolla klippet: Werths makalösa segerritt
Det blev seger med dryga sex procent tillgodo för Isabell Werth och Wendy i kürklassen i Aachen på söndagen. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Isabell Werth och Wendy de Fontaine har fullständigt dominerat de femstjärniga klasserna på CHIO Aachen, med tre segrar av tre möjliga. I söndagens kürklass satte de inte en hov fel och det blev en ritt som fick stående ovationer och såväl publik som Isabell Werth själv att brista ut i tårar. Med 89,095 procent hade de drygt sex procents marginal till klassens tvåa.

  Ackompanjerad av musiken, bland annat en egen version av den amerikanske artisten Barry Manilows ”Mandy” – här utbytt till gissa vad? Wendy så klart! Publiken stod upp på läktarna och applåderade den sista medellinjen och i klippet kan du se Isabell Werth titta rakt upp i himlen, omtumlad skaka på huvudet och med tårar i ögonen.

  Vi vågar nästan påstå att den stunden skrivs in i dressyrhistorien som en av de vackrare upplevelser som går att få omkring ett vitt dressyrstaket.

  I samarbete med ClipMyHorse.TV bjuder här Ridsport alla våra prenumeranter på ritten igen.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden