Sverige
11 april 2019 14:34

Körde för fort mot djursjukhuset med sjuk häst – tingsrätten friar

FriadPå väg till djursjukhuset med en sjuk häst i lastbilen fastnade hästägaren och hans lastbil på fartkamerans bild i något för hög hastighet. Åklagaren väckte åtal när han vägrade betala, men tingsrätten går på hästägarens linje.

Körde för fort mot djursjukhuset med sjuk häst – tingsrätten friar
En fartkamera fångade lastbilen på bild. Arkivbild: Ullrich G/Istock

ATL berättar hur travtränaren och uppfödaren Michael Demmers fick böter på väg till Ultuna. Anledningen till den brådskande färden var hans kolikdrabbade häst som stod i lastbilen och en fartkamera fångade lastbilen i en hastighet som var sju kilometer över de tillåtna 70 kilometer i timmen.

Michael Demmers betalade inte de böter som följde och nekade till uppsåtligt brott. Åklagaren åtalade honom då för hastighetsöverträdelse. Tingsrätten gick dock på uppfödarens linje och friade honom.

ATL berättar att rätten konstaterar att hastigheten var strax över den tillåtna gränsen och att det handlade om nöd.

Historien slutade lyckligt. Hästen buköppnades då den kom fram till djursjukhuset och blev sedermera frisk, och uppges ha startat igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden