Hästägartips
18 november 14:00
Ridsportplus

Kreativ klippning – Linnea klippte Sleipner

InspirationTrött på traditionell klippning av vinterpälsen? Inspirereras av Linnea Landin i Eskilstuna, som med en stor portion kreativitet, en klippmaskin och rejält med tålamod klippte Sleipner på sin häst Runes rumpa.

Kreativ klippning – Linnea klippte Sleipner
Har hästen Rune kanske den mest konstnärliga vinterklippningen 2022? Foto: Linnea Landin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Idén till årets vinterklippning av 7-årige kallblodstravaren Rune fick Linnea Landin redan i somras.

– Jag hittade en bild på nätet på Sleipner och tänkte att wow, den där vore ju coolt att klippa för med stor sannolikhet var nog Sleipner ett kallblod, precis som min Rune! Jag kände dessutom att jag behövde gottgöra honom för han höll på att skämmas ihjäl över hjärtat han fick gå runt med hela förra vintern, säger Linnea Landin som skred till verket härom dagen.

Linneaochrune
Linnea Landin med sin Rune. Foto: Linnea Landin

Bilden laddades ner och skrevs ut, därefter plastades den in innan Linnea skar ut mönstret med en vass kniv, fäste dubbelhäftande tejp på baksidan och sedan fast på Runes lurviga päls.

– Jag använde en mindre pälstrimmer för att klippa konturerna, sen fick jag finjustera lite efterhand. Resten av kroppen klippte jag med en vanlig klippmaskin för hästar, allt som allt tog det två timmar, varav 20 minuter gick åt till hela kroppen. Det är med andra ord ganska pyssligt, säger Linnea Landin.

Enorm respons i sociala medier

Efter att ha fått stående ovationer från sina kompisar på Facebook delade Linnea bilder på Rune och hans klippta rumpa i Facebookgruppen Kallblodstravare. Engagemanget har varit smått överväldigande.

– Bilden har fått nästan 2000 likes och folk har kommenterat massor med snällt. Det känns som en fin belöning efter allt jobb, konstaterar Linnea Landin som nu fått blodad tand på mer avancerad klippteknik.

– Ja, det var riktigt kul så nu funderar jag på hur jag ska klippa min shetlandsponny. Det lutar åt ett rätt avancerat hjärta eller en stjärna, hon är ju trots allt en liten gullig ponny.

Rune.1001
Efter två timmar var Rune klar, vältrimmad helkroppsklippning med en gudahäst på baken. Foto: Linnea Landin

Har du något tips till den som blir inspirerad?

– Kör bara, det gjorde jag! Det är ju det som är det fina med hästar och deras rumpor, det finns två sidor så misslyckas du med den ena är det bara att testa med den andra sidan!

Rune då, är han mer nöjd med Sleipner än ett hjärta?

– Verkligen! Han ser lite mallig ut fortfarande faktiskt!

Nojdrune-1001
En smula malligare än med hjärta på rumpan. 7-årige Rune ser nöjd ut på sin kvällspromenad. Foto: Linnea Landin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden