Hästliv
9 mars 2017 19:30

Krut-mormor Barbro debuterade i sadeln vid 89 års ålder

Det är aldrig för sent att testa nya saker. Fråga bara Barbro. Några veckor efter sin 89-årsdag följde hon med barnbarnet Sandra till stallet och red för första gången någonsin.

Krut-mormor Barbro debuterade i sadeln vid 89 års ålder
Barbro debuterade i sadeln på Major.

Bättre sent än aldrig, särskilt när det gäller att ge sig upp i sadeln. Precis fyllda 89 år berättade Barbro på sin födelsedagsmiddag att det vore roligt att prova att rida. Hennes barnbarn Sandra Lyrinder såg därför till att ge sin mormor en riktigt fin födelsedagspresent i efterskott.
– Jag ville förstås uppfylla hennes önskan och i går fick hon rida för första gången, säger Sandra som tog med sig mormor till Sollentuna Ridklubb där hon själv rider.

Barbro berättar för Ridsport att hon inte ens trodde att hon skulle komma upp i sadeln, men med lite hjälp gick det fint och väl uppe på hästryggen trivdes Barbro.
– Det var roligt och inte det minsta läskigt, förutom när jag skulle upp och sedan ner. Jag lärde mig allt en del, som att hästen också svänger om jag vänder lite på mig åt ena hållet.  
Ganska många är rädda för hästar i början, men inte du?
– Nej då, rädd är jag inte för dem. De är fina djur. Min pappa var dessutom förtjust i hästar och under sin exercis (militärtjänst) fick han ofta ta hand om hästarna som inte var inte så snälla. Han hade ett trick att alltid ha en sockerbit i fickan, så de gillade honom, säger Barbro.  

Sollentuna RK:s 20-åriga Major stod till tjänst under debuten. Sandra hjälpte till att lotsa sin mormor i ridhuset och är imponerad över den sena ridpremiären.
– Hon är världens bästa mormor – en riktig krutgumma. Man kan bara hoppas att man själv är så nyfiken på nya saker vid den åldern…


Barbro med ridläraren Sussie Lindberg och Major.


Sandra såg till att mormor satt säkert i sadeln.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden