Sverige
7 februari 05:51

Kunskapssajt vinner hållbarhetspris

UtmärkelseLövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show har bestämt sig. Det blir kunskapssajten HästSverige som får årets Hållbarhetspris.

Kunskapssajt vinner hållbarhetspris
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Candice O\'Neill

Inför årets upplaga av Hållbarhetspriset gick Lövsta Future Challenge ihop med Gothenburg Horse Show och lanserade ett nytt hållbarhetspris med en vinstsumma på hela 50 000 kronor.

Drygt 40 nomineringar senare har en vinnare och två finalister utsetts. HästSverige får årets Hållbarhetspris medan Stiftelsen Humlamaden och KRAFFT & Lantmännens program för framtidens jordbruk, Klimat & Natur uppmärksammas som de andra två finalisterna.

HästSverige är en kunskapssajt för oberoende och saklig kommunikation om det mesta kring hästar som till exempel grundläggande hästkunskap men även forskning och utveckling på området häst. Sajten drivs av Statens Lantbruksuniversitet, SLU, och Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA.

Tydligt presenterat

 Vi vet att många hästägare använder kunskapssajten HästSverige när man diskuterar foderstater, diskuterar en hästs mående, läser på om nya rön eller bara vill söka kunskap. Jag skulle verkligen önska att ännu fler hittar denna källa till både inspiration och fakta. Dessutom så är allt presenterat på ett tydligt och enkelt sätt som gör det lätt för alla som vill lära sig mersäger Alexandra Mörner, ordförande i juryn för Hållbarhetspriset och femte generationen av ägarfamiljen bakom Lövsta Stuteri i ett pressmeddelande om priset.

Anna-Lena Holgersson på SLU glädjs över priset:
– Det känns fantastiskt att kunskapssajten HästSverige är så uppskattad och nu uppmärksammas på detta sätt! Det är en ära att få företräda alla som bidragit till den värdefulla sajt på ca 800 sidor som vi har idag! Det stora värdet med HästSverige att det är en lättillgänglig källa för alla till faktagranskad kunskap som är byggd på vetenskap och beprövad erfarenhet, säger hon i pressmeddelandet.

Terapimetod och framtidens jordbruk

Stiftelsen Humlamaden har under 20 år utvecklat en terapimetod med häst, hund och natur hjälper människor att må bättre. KRAFFT & Lantmännens program för framtidens jordbruk, Klimat & Natur innebär att lantbrukare genomför åtgärder för biologisk mångfald och minskad klimatpåverkan.

Priset kommer att delas ut under Hästföretagarforum i samband med Gothenburg Horse Show den 22 februari.

HästSveriges webbplats. 

Mer information om Lövsta och GHS

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden