Sverige
9 november 2023 05:50

Hållbarhetspris lyfts till ny nivå

För klimatetSedan 2016 har Lövsta Future Challenge delat ut ett hållbarhetspris i samband med Gothenburg Horse Show. Nu blir GHS en partner bakom priset, och samtidigt höjs prissumman till 50 000 kronor.

Hållbarhetspris lyfts till ny nivå
Hållbarhetspriset kan gå till en organisation, en enskild person, ett företag eller ett initiativ. Foto: IStock/svanaerschot

Priset kan delas ut till initiativ, organisationer, personer eller företag men även till ideella projekt inom hästsektorn.

”Hållbarhetspriset kan gå till skapare av produkter eller tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar ridsport och hästnäring.  Det kan vara något som är bra för miljön, för våra hästars välfärd eller projekt som använder hästen eller stallmiljön till att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Det kan också vara projekt som inom hästvärlden syftar till att förbättra fysisk eller psykisk hälsa” skriver parterna bakom priset i ett pressmeddelande.

– Vår ambition med priset är att lyfta alla sorters initiativ och lösningar som kan inspirera till en positiv förändring. Vi vet också att det är tillsammans med andra som man skapar förändring och därför är vi så glada för att ha Gothenburg Horse Show som partner till det här priset. De är en förebild när det kommer till hållbarhetsarbete för ridsportsevenemang, säger Alexandra Mörner, hållbarhetsansvarig i Lövsta Future Challenge och ordförande i juryn för hållbarhetspriset.

Priset kommer att delas ut den 22 februari under Hästföretagarforum i samband med Gothenburg Horse Show och EuroHorse.

Ansökan till priset är öppen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden