Dressyr
3 februari 2017 14:46

KWPN-segrare är Tinnes nya häst

Tinne Vilhelmson Silfvén har fått tillökning i stallet. Etoine, segrare vid KWPN:s hingstpremiering 2012, har köpts av hennes hästägare Antonia Ax:son Johnson.

KWPN-segrare är Tinnes nya häst
Etoine vann KWPN:s hingspremiering 2012. Nu tar Tinne över tyglarna.

För fem år sedan stod Etoine (KWPN, val, f 2009, e Vivaldi-Balzflug, uppf S.P. de Lange) som segrare vid KWPN:s hingspremiering. Nu har Antonia Ax:son Johnson köpt honom och därmed blir Tinne Vilhelmson Silfvén ny ryttare på valacken.
– Det här känns väldigt spännande och jag är jätteglad för honom. Han kommer igår och jag har inte hunnit rida honom här än, så det blir ännu mer spännande i eftermiddag när jag ska sitta upp, säger Tinne Vilhelmson Silfvén när Ridsport når henne i Florida.


Tinnes första bild av nya partnern.

Tinne berättar vidare att han påminner om Lövstas Van Vivaldi med samma far och det var en hel del hon fatsnade för under provridningen.
– Etoine är atletisk med en imponerande kvalité. Han har fin ridbarhet, är känslig och lätt i typen. Det är en jättefin häst som jag ser fram emot att jobba med. Etoine är sju nu och blir åtta, så det är en rolig ålder – jag vill gärna ha dem från den åldern.

Sedan segern 2012 har Etoine enligt Eurodressage bott fyra år i USA där han blev valack och fick namnet Emeici. För ett år sedan köptes han av finska Henri Ruoste och hans tyska affärspartner Jochen Arl. Duon ligger bakom hästar som danska OS-hästen Jojo AZ, Steffen Peters Rosamunde och Charlotte Haid Bondergaards San Andreas. Ruoste har tränat Etoine, som dock inte har tävlat.
– Det är både för- och nackdelar med att han inte är tävlad. Visst är det bra när de har tävlat och man får en värdering på så vis, men å andra sida behöver hästarna inte ha massa meriter sedan innan. Man får skaffa sig den uppfattningen när man provrider istället, säger Tinne.

Nu väntar en skön tid i Florida för det nya ekipaget samtidigt som Tinne tävlar vidare i värmen.
– Etoine hade en lång resa hit så det tar ett par veckor för honom att bara acklimatisera sig. Då passar vi på att ha en lugnare period och jag kan pyssla med honom i lugn och ro.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden