Fälttävlan
6 maj 2020 06:25

Laddar för unghästchampionat i fälttävlan

UnghästarI augusti ska unga fälttävlanshästar för sjätte året i rad göra upp i ett championat på Gärds. Nytt för i år är att 7-åringarna får en egen specialklass där de får smaka på trestjärnig nivå.

Laddar för unghästchampionat i fälttävlan
R&B Eventer planerar för unghästchampionat på Gärds i augusti. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Gärds Ryttarförening som tillsammans med R&B Eventer arrangerar unghästchampionatet för 5-, 6- och 7-åriga fälttävlanshästar.

Nytt för i år är att de 7-åriga hästarna får smaka på 3-stjärnig nivå.
− Vi var tidigt i dialog med Gärds om att försöka få 7-åringarna att gå i en klass som är så nära en 3-stjärnig klass det kan bli. Därför kommer de att gå ett 3-stjärnigt dressyrprogram och 3-stjärnig hoppning. När det gäller terrängen kommer Gärds att göra allt de kan för att få in några 3-stjärniga linjer på banan, säger Ingrid Andersen i ett pressmeddelande från R&B Eventer.

Sedan ett år tillbaka är Agria huvudsponsor för championatet och de går in med premier till varje klass. Arrangörerna hoppas att championatet ska kunna genomföras som planerat.
− I och med de rådande coronatiderna vet vi väldigt lite om framtiden just nu, men vi planerar som vanligt för att det blir tävling den 16 augusti. Skulle förutsättningarna ändras, får vi tänka om och hitta en annan lösning, säger Ingrid Andersen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden