Hoppning
13 april 2019 21:26

Peder säkrade segern i GCL

GCT/GCLGlobal Champions League i Mexico City har avgjorts. Det blev en delvis svensk seger och dessutom två svenskar bland de främsta i resultatlistan.

Peder säkrade segern i GCL
Vinner man i Mexiko så gör man... Daniel Deusser och Peder Fredricson efter lagvinsten. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Svenskarna fortsätter att rada upp framgångar i värmen i Mexiko. På lördagskvällen svensk tid bjöd Global Champions Tour och League på en tidshoppning över 1,55/1,60-hinder i Mexico City. Det blev mycket blågult när såväl individuella placeringar med kval till GP:n  som lagresultat stod på spel.

Peder  Fredricson hoppade sin VM-partner H&M Christian K, som såg ut att stortrivas på gräset i solen. Tidigare i veckan hade Peder satt felfritt för laget med Zacramento, och Daniel Deusser/Calisto Blue och Shane Sweetnam/Kirschwasser Scf bidragit med 0 respektive 4 fel.

En felfri insats av det svenska ekipaget sköt nu upp Shanghai Swans i ledning. De två resterande lagen av de 16 till start låg före innan dagens omgång, men försvann på vägen – seger till Peders lag. Det här var säsongens andra GCL-omgång och laget Shanghai Swans vann även den första. Peder och Christian K såg även till att komma fyra individuellt i klassen.

Malins lag sjua

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana har gjort en alla tiders GCL-debut med dubbelt felfritt. Dagens runda gav dem en individuell sjundeplacering. Malin och Indianas laginsatser tillsammans med 4+9  fel av Lorenzo De Luca och Evita van’t Zoggehof resulterade i plats sju för Berlin Eagles.

Evelina Tovek och Dalila de la Pomme red GCL på 0+4 fel, torsdagens och dagens rundor inkluderade. Lagkamraten  Christian Ahlmann fick 4+8 fel med Dolocia och Take A Chance on me Z, och det blev plats elva för Scandinavian Vikings.

I kväll hoppas höjdarklassen GCT Grand Prix. Klassen startar 22.30 och den som vill ha underhållning sent i kväll kan kika via GCT:s site.

Kvällens sista start blev fördröjd efter att Alberto Zorzis häst skadats på banan. Mer information om skadeläget saknas för tillfället.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden