Hoppning
17 februari 2019 15:15

Fullträff: Peder och Christian K GP-segrare

InternationelltEfter nära två månaders paus från det internationella strålkastarljuset är Peder Fredricson och VM-hästen H&M Christian K tillbaka. Det blev en alla tiders comeback i Grand Prix med ekipagets första GP-seger.

Fullträff: Peder och Christian K GP-segrare
Arkivbild: Steffano Grasso/LGCT

Hittills i Neumünsters trestjärniga hoppningar har det blivit flera svenska placeringar, bland annat genom Rolf-Göran Bengtssons fjärde- och andraplats med Oak Groves Carlyle i 1,50. Peder Fredricson har hållit sig lite längre ner i resultatlistorna, men när tävlingen högsta klass avgjordes var han bäst i test.

Peder berättade för ett par veckor sedan att han inte var säker gällande världscupfinalen eftersom hästarna hade visat sig behöva lite längre vila än vad som först planerades. Han så då att VM-hästen H&M Christian K (KWPN val f 2007 e Namelus R-Calvados i Sable Rose, uppf G.W. Klerks, äg Stuteri Arch) snart skulle tävla igen och i Neumünster var det dags för Christian K:s första tävling sedan före jul. Han visade sig vara tillbaka i god form efter sin paus från hetluften.

Rakt igenom felfritt på hinder

Ekipaget värmde upp i fredags med bara ett tidsfel i 1,45 och i dag var det Grand Prix på 1,55-höjder. Duon var ett av sju ekipage till omhoppning efter felfri grundomgång.  Som näst sista ekipage gick de upp i täten med felfritt och på en ny ledartid som höll i sig även medan sista ryttaren Albert Zoer gick i mål – H&M Christians K:s första internationella GP-seger var därmed säkrad. Tvåa blev Willem Greve med Carambole och trea Albert Zoer med Florian.

Erica Swartz var näst bästa svensk i GP:n och satte punkt för ett fint meeting. I går var hon åtta med Jovita i den 1,50 där Rolf-Göran var tvåa. I dagens Grand Prix red Erica än en gång Jovita felfritt på hinder. Ett ynka tidsfel satte stopp för omhoppning, men det blev likväl en niondeplats för duon.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden