Hoppning
6 februari 2019 08:33

Oklart om Peder säger ja till världscupfinalen

VärldscupenOm Peder Fredricsons poäng skulle räcka till världscupfinalen är han inte säker på att han tackar ja till sin finalplats. Hästarna har behövt längre vila än planerat, uppger SVT Sport.

Oklart om Peder säger ja till världscupfinalen
Peder Fredricsons hästar har fått en längre vila efter förra säsongen. Foto: Roland Thunholm

Ridsport har tidigare berättat att Peder Fredricson inte rider det sista världscupkvalet. Efter det sista kvalet blir det klart om Peder likväl kommer med till finalen i Göteborg. Peder berättar för SVT Sport att han, med sin nuvarande 15-plats i tabellen på 40 poäng, inte är säker på final eller om han skulle komma rida den om han säkrar en plats.

– Nej, det är inte alls säkert att man kommer med på 40 poäng. Sedan vet jag inte hur det skulle bli om jag kommer med till världscupfinalen, om jag rider eller inte. Det får jag ta ställning till då, säger Peder till SVT Sport.

Han berättar vidare att det beror på att stallets mer rutinerade hästar har behövt vila längre än planerat efter den föregående säsongen och konstaterar att det inte hänger på ryttaren själv i fråga om final eller icke final – han måste ta hänsyn till hästarnas form.

Hästarna är dock under träning. H&M Christian K ska enligt planen börja tävla om ett par veckor, medan Hansson WL:s tävlingspaus pågår ytterligare och ett tag. Det ser ut att dröja även innan H&M All In är på banan igen.

– All In har inte haft en så lång säsong, jag har fått ett litet bakslag och inte kommit igång som jag hoppats. Vi får ändra om planen lite. Jag vet inte när han är igång, säger Peder, som till SVT Sport även säger att senaste tillskottet Zacramento sannolikt inte är aktuell än för en världscupfinal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden