Hoppning
1 februari 2019 18:54

Peder hoppar inte sista världscupkvalet

VärldscupenNästa helg rider ryttarna om de absolut sista världscuppoängen inför finalen i Göteborg. Peder Fredricson ligger bra till, men kommer inte att hoppa i Bordeaux och därmed återstår det att se om de nuvarande poängen tar Sveriges högst rankade hoppryttare hela vägen till finalen på hemmaplan.

Peder hoppar inte sista världscupkvalet
En spännande helg väntar när finalbiljetterna ska spikas. Peder Fredricson ligger just nu på finalplats. Foto: Roland Thunholm

Vid Bordeaux-tävlingarna nästa helg rider ryttarna i den västeuropeiska ligan om de sista poängen inför världscupfinalen i Göteborg. Tre svenskar rider: finalklara Henrik von Eckermann samt Irma Karlsson och Stephanie Holmén.

Henrik ligger finalsäkert till som sjua på 50 poäng efter sin seger, medan Irma ligger riktigt bra till som nummer 17 på 38 poäng. Stephanie är nummer 43 i tabellen med sina 17 poäng.

Peder Fredricson ligger snyggt till just nu som nummer 15 i tabellen med 40 poäng, men det är likväl nära strecket. Han kommer inte att rida för nya världscuppoäng i Bordeaux och stannar således på sina 40 poäng.

Enligt Radiosporten är skälet till att Peder inte hoppar sista kvalomgången ”att ingen av Fredricsons hästar är i tillräckligt bra form för att kunna tävla i världscupen nästa helg, meddelar hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona”.

Förbundskaptenen säger vidare till Radiosporten:
– Det här är sådant som kan hända när man tävlar med djur, om några veckor kan läget vara ett helt annat.

Om Peder Fredricsons poäng kommer att räcka återstår att se, och likaså om Irma Karlsson säkrar sin finalbiljett. 18 ryttare från ligan får hoppa finalen och då räknas inte nuvarande nian, australienska Edwina Tops Alexander, in.

Tabell världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden