Hoppning
16 februari 2019 16:48

Rolf-Göran på 1,50-pallen i Neumünster

SilverplatsÄven under lördagen hoppades 1,50 i Neumünster och än en gång blev det svenska placeringar. Rolf-Göran Bengtsson är på hugget och var ruggigt nära segern.

Rolf-Göran på 1,50-pallen i Neumünster
Rolf-Göran Bengtsson och Oak Groves carlyle är på hugget. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Redan i går höll sig svenskarna väl framme i tyska Neumünsters trestjärniga 1,50. Då var det Rolf-Göran Bengtsson, Karin Martinsen och Douglas Lindelöw som placerade sig. Bästa svensk var Rolf-Göran med Oak Grove’s Carlyle på fjärde plats.

I lördagens 1,50 med winning round säkrade Rolf-Göran en riktig topplacering och precis som i går var det tillsammans med 11-åriga Casall-sonen Oak Grove’s Carlyle. Ekipaget gick ut näst sist i winning round och följde upp sin felfria grundomgång med felfritt igen – dessutom på klassens dittills snabbaste tid: 41,31.

Det blev en riktig rysare på sluttampen. Bara Max Haunhorst med Chaccara återstod. Tysken passerade mållinjen på lilla men viktiga tre hundradelar av en sekund snabbare tid, 41,28, och tog segern. Rolf-Göran blev alltså nerpetad till en likväl mycket stabil andraplats och var den enda ryttaren under annan flagg än den tyska på topp-5.

Även i dag hade Rolf-Göran svenskt sällskap bland de placerade: Erica Swartz och Jovita som också levererade dubbelt felfritt. Deras tid 44,51 resulterade i en åttondeplats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden