Hoppning
27 januari 2019 08:28

Rolf-Göran Bengtsson på pallen i femstjärnig GP

InternationelltRolf-Göran Bengtsson och Oak Grove's Carlyle tog en tredjeplacering i lördagskvällens Grand Prix över 1,60-hinder på det femstjärniga meetinget i holländska Amsterdam.

Rolf-Göran Bengtsson på pallen i femstjärnig GP
Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove's Carlyle. Arkivoto: Stefano Grasso

Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle (HOLST val f 2008 e Casall-Corrado I, äg Sofino S.C., St. Vith/Recht/Gestüt Eichenhain) höll sig framme i Amsterdam på lördagens kväll.

Ekipaget blev trea i en GP-hoppning med över 40 startande ekipage efter två felfria rundor. Sju ekipage gjorde upp i en omhoppning efter att ha varit felfria i grundomgången. Bengtsson var en av fem som satte ytterligare en nolla i omhoppning. Hans tid var knappt en och en halv sekund långsammare än franska Simon Delestres segertid.

Malin Baryard Johnsson var tidigare under lördagen tvåa i en 1,45-hoppning tillsammans med H&M Second Chanse.

Under söndagens eftermiddag rids världscuphopppning i Amsterdam. Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Stephanie Holmén startar för Sverige.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden