Hoppning
5 februari 2018 13:15

Lagseger för Viggo Björklund i Wellington

LagsegerDe svenska ryttarna stod överst på prispallen flera gånger under helgens tävlingar i Wellington. U25-ryttaren Viggo Björklund ingick i teamet som tog en segern i lagtävlingen.

Lagseger för Viggo Björklund i Wellington
Viggo Björklund tog hem en lagseger i USA under helgen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Viggo Björklund hade många fina internationella placeringar förra året men har inte synts på tävlingsbanorna sedan augusti förra året. Vid tävlingarna i Wellington, USA, gjorde han säsongsdebut och det gjorde han genom att ta en lagseger. Det vinnande laget som hade namnet ”Team Ireland/Norway” bestod förutom Viggo av Tori Colvin, Johan Sebastian Gulliksen och William Hickey.

14 lag deltog i tävlingen som gick över 1,45-hinder. Viggo red Vincero (SWB val f-05 e Emmerton-Robin Z, uppf Flyinge AB) som ägs av hans syster Alma, och ekipaget fick fem fel i båda rundorna. Resultatet hjälpte till att bärga segen som gav varje lagmedlem cirka 23 000 kronor i prispengar.

Vincero har tidigare tävlats framgångsrikt av bland annat Henrik Ankarcrona.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden