Sverige
29 april 2019 10:19

Lämnade hästarna utan mat och vatten – åtalas för djurplågeri

En kvinna i Bohuslän åtalas för djurplågeri vid Uddevalla tingsrätt. Kvinnan ska bland annat ha lämnat sina hästar utan mat och vatten i flera dagar utan att ha lämnat över tillsynen på någon annan.

Lämnade hästarna utan mat och vatten – åtalas för djurplågeri
En kvinna i Bohuslän åtalas för djurplågeri. Bland annat uppges hon ha lämnat sina hästar i flera dagar utan att överlåta tillsynen på någon annan (bilden har inget samband med texten). Foto: iStockphoto/jmcormier101

Tidningen Bohuslänningen rapporterar om en kvinna som åtalas för bland annat djurplågeri vid Uddevalla Tingsrätt. Det var i somras som kvinnan enligt uppgift ska ha haft en mycket mager häst med en stor och djup sårskada på frambogen med mycket var. Denna häst och ytterligare en annan häst som kvinnan haft ansvar för ska ha sprungit lösa, och när de fångats in upptäcktes det att det varken fanns mat eller vatten i deras stall.

Kvinnan ska även ha lämnat hästarna och ett antal hundar i flera dagar utan att se till så att någon tog över den dagliga tillsynen. Djuren sköttes om av personer i kvinnans omgivning eftersom dessa inte kunde stå ut med att se dem utan mat och vatten.

Utöver djurplågeri åtalas även kvinnan för ringa narkotikabrott. Hon nekar till anklagelserna, men erkänner sig skyldig i ett åtal om olovlig körning.

Källa: Bohuslänningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-