Dressyr
8 september 2022 14:52

Languedoc i pension – avslutar säsongen i förtid

PensionNär landslaget för U25 presenterades inför 2022 var Lina Dolk ensam ryttare i spetstruppen, och med sin trogne tävlingspartner Languedoc har det blivit stora framgångar under de fem år de haft tillsammans. Nu ska valacken pensioneras, lite tidigare än vad som var planerat.

Languedoc i pension – avslutar säsongen i förtid
Lina Dolk och Languedoc på sin näst sista tävling tillsammans, SM på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Efter fina framgångar på årets SM, där det blev ett silver, och i Falsterbo var Lina Dolk och Languedoc (WESTF val f -03, e Laomedon-Francisco I, uppf Magdalene Höfer, äg Anna Edling & Bo Eriksson) ett givet lagankare när det närmade sig EM för U25-ekipagen i somras. Men en månad före mästerskapet tackade Lina Dolk nej till platsen, då hon inte tyckte att den nu 19-årige valacken kändes i toppform.

– Jag tycker inte att vi har varit i den formen vi har haft tidigare. Och när han inte känns i toppform känns det inte okej att åka till ett EM med en fyra dagar lång resa, sa Lina Dolk i en intervju med Ridsport i juli.

Planen var istället att göra ett par starter under hösten, innan pensionen väntade. Men nu meddelar Lina Dolk i sociala medier att deras gemensamma karriär är över. Languedoc, eller Dokki som han kallas, flyttar nu hem till ägarna Anna Edling och Bo Eriksson för ett liv som pensionär.

Languedoc reds tidigare i Grand Prix av Kristian von Krusenstierna, som tränat ekipaget under alla år. Bland Lina Dolk och valackens främsta meriter finns lagbrons från U25-EM förra året, samt ett lagbrons från young rider-EM 2018. 2022 är Lina Dolks sista år som U25-ryttare.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lina Dolk (@liinadolk)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden