Dressyr
3 juni 2022 12:32

U25-ryttarna klara för SM-final – Lina Dolk i topp

Dressyr-SMDressyr-SM är i full gång på Strömsholm och först ut på fredagen var U25-ryttarna där Lina Dolk lade sig i pole position inför söndagens final.

U25-ryttarna klara för SM-final – Lina Dolk i topp
Lina Dolk och Languedoc var bäst i första SM-omgången. Foto: Roland Thunholm

Det var tajt mellan resultaten när första omgången av U25-ryttarnas SM avgjordes på Strömsholm på fredagen. Med 69,231 procent på sista raden tog Lina Dolk och Languedoc hand om ledarpositionen inför söndagens SM-final. Näst bäst i första omgången var Jennifer Lindvall och Midt-West Casino som fick 68,333 procent.

Delade treor blev Evelina Söderström med Cilantro och Nathalie Wahlund med Cerano-Gold på 67,051 procent. Mary-Sophie Haid-Bondergaard och Roberto Des Frettes och Cecilia Bergåkra och Izack delade på femteplatsen med 66,496 procent.

Klassen bjöd på 14 startande ekipage och reds i FEI Grand Prix UR. Finalen går i FEI Grand Prix Kür U25. Till SM-finalen går de 15 ekipage som uppnått högsta procenttal (tre decimaler) efter kval 1. Lägst 60 procent krävs för att få rida finalen.

Det sammanlagda procenttalet (med tre decimaler) efter första omgången och küren avgör sedan fördelningen av medaljerna. Om två eller flera ekipage hamnar på samma procenttal avgör placeringen i küren.

Näst på tur under fredagen är seniorerna som rider sin första SM-omgång.

Resultatlista U25 SM-omgång 1.
SM-regler U25.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden