Dressyr, Nyheter
23 april 2022 19:01

De vann Lövsta Future Challenges andra kval

NationelltPå lördagen har det andra kvalet i årets Lövsta Future Challenge ridits hos Lidköpings Ridklubb. "Jag är så stolt och glad över min häst, " säger en av vinnarna.

De vann Lövsta Future Challenges andra kval
Lina Dolk och Languedoc var ett av segerekipagen. Foto: Roland Thunholm

Totalt 32 ekipage kom till start i det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage som reds i Lidköping under lördagen.

Bland U25-ryttarna var det ingen om kunde rå på rutinerade Lina Dolk och Languedoc (WESTF val f 2003 e Laomedon-Francisco I, uppf Magdalene Höfer, äg Anna Edling).

–  Jag är nöjd och glad med dagens ritt. Vi hade några småmissar, men ”Dokki” gav mig en fin känsla. Nu ser jag fram emot kommande utomhussäsong, säger Lina Dolk i ett pressmeddelande från arrangören.

Eniga domare

Lina Dolk och Languedoc tävlar för Ågesta Ridklubb och slutade på 69,21 procent efter att ha hållits som etta av samtliga domare. Tvåa i klassen blev Victoria Karlsson med Cum Laude SVU på 67,40 procent och trea Jessica Boström/Excalibur af Tibbaröd med 65,63 procent.

Maria Eriksson-mc Gordon 5 220423 Rt
Maria Eriksson och hennes Mc Gordon. Foto: Roland Thunholm

18 ekipage startade i klassen för de unga Grand Prix-hästarna. Marina Mattsson och Helix höll greppet om ledningen i inledningen av klassen, men fick se sig slagna av Edsbyns Ridklubbs Maria Eriksson/Mc Gordon (SWB val f 2012 e Connery-Highlander, uppf Håkan Pettersson, äg Maria Eriksson) som vann klassen med 70,93 procent.

”Hela resan”

– Mc Gordon är en häst som jag har haft ända sedan han var tre år. Det är så roligt att kunna göra hela resan tillsammans och jag är så stolt och glad över min häst, säger Maria Eriksson i pressmeddelandet.

Marina Mattsson och Helix red ihop 68,67 procent och slutade på en andraplats i sin Lövsta Future Challenge-debut. Tredjeplacerad var Alexandra Wikner Andersson/Camilo med 67,843 procent.

Resultat, unga ryttare

Resultat, unga hästar

Regler, Lövsta Future Challenge

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden