Dressyr
13 februari 2012 21:50

Lättare skada stoppar Scandic

Publiken i Scandinavium får inte se Patrik Kittel i sadeln på sin EM-medaljör Scandic. Fuxen har dragit på sig en lättare skada och ska vila från tävling.

Lättare skada stoppar Scandic
Hippo Foto

Många såg fram emot att se Kittel och Scandic i sin nya kür, men nu blir det inte av. Patrik Kittel skriver på sin hemsida att Scandic är ”out of action” på grund av en mindre skada och blir borta under resten av världscupsäsongen. Det handlar om en sträckning i ett bakben och nu väntar sex veckors vila.

– Trots att Scandic inte visar någon hälta, föredrar jag att hålla mig på den säkra sidan. Efter en avstämning med Jan (ägare till Scandic), har vi bestämt att ge honom en kortare paus så att det inte påverkar OS-förberedelserna. Scandic ska vara tillbaka i toppform till Lingen och München, som vi har planerat fram till OS, skriver Patrik Kittel.
Istället får svenskfödda Toy Story, som vann i Globen, ta Scandics plats i världscuptävlingarna framöver.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-