Fälttävlan
2 maj 2022 11:56

Legendaren Jung vann i Kentucky – svenskägt på sjätteplatsen

InternationelltFör några år sedan krossade han allt motstånd i fälttävlan, då Michael Jung vann i stort sett allt som gick att vinna. Den senaste tiden har han inte haft samma extrema framgångar, men i helgen satte tysken världsrekord - han gick i mål som vinnare i Kentuckys femstjärniga klass på den lägsta straffpoängen någonsin. Här kan du se klassrundan från terrängen.

Legendaren Jung vann i Kentucky – svenskägt på sjätteplatsen
Michael Jung och FischerChipmunk var överlägsna i Kentucky - här ses de vid en tidigare tävling. Foto: Annelie Frank

När Michael Jung gick i mål felfritt i söndagens banhoppning stannade han på 20,1 straff – den lägsta poäng någon tagit sig runt en femstjärnig klass med någonsin. I sadeln på rutinerade FischerChipmunk FRH (HANN val f -08, e Contendro I-Heraldik xx, uppf ZG Meyer-Kulenkampff), som bland annat gick VM i Tryon med Julia Krajewski, fick tysken till en topprestation i samtliga tre moment.

Jung är inne på sitt tredje år med valacken, som han tagit EM-silver med 2019 och var åtta med på OS i Tokyo förra året. Kentucky var Chipmunks första femstjärniga klass, och Michael Jung har nu vunnit den klassiska tävlingen fyra gånger – det var Jungs elfte seger på allra högsta nivå.

Avståndet till tvåan, brittiska stjärnskottet Yasmin InghamBanzai du Loir, var hela 11,6 straff. Där bakom tog sig tre amerikaner in – bäst gick det för Doug Payne som knep tredjeplatsen med Quantum Leap.

För SWB-valacken Maybach (SWB f -10, e Jaguar Mail-Irco Mena, uppf Camilla Paradis, ägare S.H.E Eventing AB), som ägs av svenska Sara Sjöborg Wik och imponerade i terrängen med sin ryttare Pippa Funnell, fortsatte tävlingen på bästa sätt – ekipaget var felfria i den avslutande banhoppningen och klättrade från nionde plats upp till sjätte.

Resultat

Se Michael Jungs terrängrunda här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden