Hoppning
3 januari 13:21

Legendarisk hingst ur tiden

DödsfallDen belgiska hingsten Kashmir van’t Schuttershof är död. Han fick flera välkända avkommor, bland annat &M All In och H&M Indiana som var med och bärgade OS-guldet i lag till Sverige.

Legendarisk hingst ur tiden
Kashmir van’t Schuttershof är död. Foto: Dirk Caremans

Kashmir föddes 1994 och var efter Nabab de Rêve – Tenor Manciais. Han tävlade själv upp till 1,60-hoppning och deltog i flera Nations Cup, riden av Philippe Lejeune. Hans avkommor visade tidigt talang och han har funnits med högt upp i WBFSH:s rankning under flera år.

De mest kända avkommorna är, förutom H&M-hästarna, Gazelle som rids av Kent Farrington samt Reveur de Hurtebise (Räven) under Malin Baryard Johnsson och Kevin Staut.

Kashmirs uppfödare och ägare Willy van Impe, berättar i en intervju i det tidiga septembernumret av den belgiska tidningen Haverklap, att lyckan att få se tre avkommor till sin egenproducerade hingst i ett olympiska spel är enormt stor. Liksom sorgen och saknaden efter stuteriets flaggskepp.

”Vi lät Kashmir somna in under OS i Tokyo, han var 27 och började verkligen bli gammal. Jag ville inte släppa honom, men det var dags. Kashmir fick somna in här hemma, säger Willy van Impe i intervjun.

Ett längre porträtt på Kashmir och hans gärningar kan du läsa här.

Här finns en video (av låg kvalitet) på Kashmir på hoppbanan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden