Dressyr
15 oktober 2015 10:10
Ridsportplus

Lennox såld till U25-ryttare

Cecilia Andrén Dorselius, tidigare landslagsryttare i dressyr, lägger tävlingsstövlarna på hyllan ett tag. Anledningen är att hon har fått barn, och därför sålt sin tävlingspartner Lennox.

Lennox såld till U25-ryttare
Cecilia Andren Dorselius och Lennox har gått skilda vägar.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  – I snart 13 år har Lennox varit nummer ett för både mig och pappa Alf, men nu börjar en ny period i livet, förklarar Cecilia. 
  – Jag kan helt enkelt inte ge Lennox tillräckligt med uppmärksamhet. Han älskar dessutom att tävla och har så mycket mer att ge, det är inte rätt att han ska gå på halvfart. 

  Det har kommit många bud på den 16-årige valacken, många från utlandet, men det var inte det som var viktigast för Cecilia. 
  – Jag vill att han ska ha ett precis så bra hästliv i framtiden som han har haft hos oss, mycket utevistelse, stor gräshage, uteritter och framförallt att få stå i centrum. 

  Cecilia och Lennox ingick i det svenska EM-laget 2011, och har bland annat SM-medaljer tillsammans. Senaste tävlingen var i Falsterbo 2014, där det blev en fjärdeplats i Grand Prix Kür.
  Ny ryttare på Lennox blir 24-åriga Sanna Nilsson, som idag rider Grand Prix i Lövsta Future Challenge för unga ryttare med stoet Empress. Hon passerade nålsögat, de högt ställda kraven på omvårdnad och stimulans som Cecilia satt upp, snarare än att vara högstbjudande. 
  – Jag har redan fått bilder på Sanna och Lennox på uteritt, det värmer oerhört, men saknaden är stor, säger Cecilia, som i framtiden vill tillbaka till högsta nivå. 

  Sanna Nilsson är mycket glad över sin nya häst.
  – Det känns jättebra, vi har börjat lära känna varandra den gångna veckan och än så länge kommer vi väldigt bra överrens! Lennox är verkligen en superfin och genomsnäll häst med hjärtat på rätta stället och jag tror och hoppas att vi kan ha mycket kul tillsammans de kommande åren, säger Sanna.

  – Jag är enormt tacksam och rörd över att Cecilia och hennes familj valt att ge mig möjligheten att förvalta deras ögonsten. Det är även fantastiskt att svenska GP-hästar får stanna i Sverige och att en häst på den nivån Lennox är får fortsätta att vara häst och gå i hage.

  Kim Lundin/Emelie Samuelsson

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden