Dressyr
28 november 2011 10:30

Liebling II byter ryttare

Liebling II, som med Carl Hester ingick i det brittiska dressyrlag som vann silver på VM 2010 och EM-silver året innan, har fått en ny ryttare i dominikanska Yvonne Losos de Muűiz.

–  Jag är väldigt glad över möjligheten att ha en rutinerad och talangfull Grand Prix-häst som ”Lenny” till den kommande säsongen i Florida. Carl har sagt att hästen är perfekt för mig eftersom vi rider väldigt lika och han hade rätt. ”Lenny” och jag förstod varandra direkt och min tränare Diederik Wigmans tycker också att det fungera väldigt bra och att vi direkt kan bli konkurrenskraftiga, säger Yvonne som har ambitionen att kvala till OS i London 2012.

Carl Hester är också mycket positiv om det nya paret. Han säger att han kommer att arbeta nära Yvonne och hennes tränare när han är i Florida i januari för att försäkra sig om att allt utvecklas på bästa sätt.

FEI har en reserverad OS-plats för det högst rankade ekipaget i grupp E – Central- och Sydamerika – baserat på poäng tagna vid CDI-tävlingar fram till februari 2012.

Källa: Eurodrassage 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-