Hoppning
13 juni 2021 12:01
Ridsportplus

Lilly Landgren klar för Falsterbo efter seger på Hammarö

FinalklarDet blev Lilly Landgren och Touch of Chili som vann kvalet till Torstensons Ungdoms Grand Prix på Falsterbo vid söndagens tävlingar på Hammarö.
─ Det ska bli roligt att få tävla i Falsterbo, säger Lilly Landgren som fortfarande är junior men ändå valde att delta även i Young Rider-kvalet.

Lilly Landgren klar för Falsterbo efter seger på Hammarö
Lilly Landgren och Touch Of Chilli är klara för final i Torstensons Ungdoms GP. Foto: Christer Kristiansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Med söndagens starter satte Lilly Landgren från Kalmar punkt för en lyckad tävlingshelg på Wermland Equestrian Games.

Med Roi de Berg och Cum Laude 5 har hon tagit segrar i 1,40 under meetinget, och på söndagsmorgonen var det Touch of Chilli (ISH, val f 2004 e Out Of Touch –  Diamond chin, uppf Linda Buchanan, äg Helene Landgren) som skulle glänsa.

Fyra hästar till start

Ekipaget startade i Young Ridersuttagningen till Torstensons Ungdoms GP på Falsterbo, över 1,45-hinder, trots att Lilly fortfarande är junior.
─ Jag startade alla mina fyra hästar i kvalet, och det blev lite tajt, men det gick, berättar Lilly, som först gick till omhoppning på juniorhöjden 1,40 med Cum Laude 5.
─ Efter den rundan tänkte jag att jag kunde rida lite fortare, och det gjorde jag med ”Tage”, säger Lilly som vann med 15 hundradelar tillgodo före tvåan Joel Torstenson och Joker Ek. Trea kom Ebba Kewenter och Chamie RTG.

Hoppas på både Falsterbo och EM

Segern innebär en finalplats i finalen i Torstensons Ungdoms GP.

─ Det ska bli jätteroligt att få starta i Falsterbo, samtidigt som jag också gärna skulle rida EM på Tage, och jag tror att det går att hinna med båda, om jag blir uttagen till EM.

Man får bildligt talat hålla honom i örat

Vid sidan av Tage finns Cum Laude 5, som Lilly tog över efter Mikaela Gustaphson, och som hon nu börjat komma underfund med.
─ Man får bildligt talat hålla honom i örat, för bakom örat har han en räv. Om jag som ryttare inte är 100 procent fokuserad, då kan han hitta på saker. Men när allt funkar är han en riktig hoppmaskin.

Lilly Landgren är nöjd med meetinget på Hammarö.
─ Det har varit välordnat och coronasäkert, och banbyggaren Andrea Colombos banor har varit jättebra och roliga, med en hel del relaterade avstånd.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden