Dressyr
31 oktober 2018 09:10

Biggles 1015 tar farväl på Friends

AvslutSnart 21 år gammal och fortfarande i toppform. På Friends Arena dansar den så framgångsrika dressyrhingsten Biggles fram en sista gång tillsammans med Lina Dolk.

Biggles 1015 tar farväl på Friends
Lina Dolk och Biggles 1015. Foto: Roland Thunholm

Så sent som i söndags vann Biggles 1015 (SWB, f 1998, e Björsells Briar-Krevad, uppf/äg Fam. Ingrid Lundberg Persson) och Lina Dolk  finalen av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. Efter många framgångsrika år på dressyrarenorna tar hingsten snart farväl och blir pensionär. Hans sista tävling blir på Friends Arena under Sweden International Horse Show.

”Biggles är snart 21 år och har varit på absolut toppnivå i så många år med Jan Brink, Kristian Von Krusenstierna och nu med mig. Han är min bästa vän och har lärt mig otroligt mycket. Biggles är i toppform nu och vi vill att han ska avsluta sin karriär som den stjärna han är”, skriver Lina Dolk på sociala medier – se hela inlägget här nedanför.
ARTIKEL MED BILDSPECIAL: LÄS INTERVJUER MED LINA DOLK OCH UPPFÖDARE/ÄGARE INGRID LUNDBERG PERSSON OCH SE BILDER FRÅN BIGGLES KARRIÄR.

 

View this post on Instagram

 

Efter magiska år med Biggles har jag, min tränare, min syster och Biggles ägare Ingrid Lundberg-Persson beslutat oss för att tävlingen i Friends Arena kommer bli Biggles sista tävling. Jag kommer rida med tårar säkert hela ritten för dels att jag får göra det med honom men även att det är en sorg att aldrig mer få uppleva hans enorma power och vilja på banan. Biggles är snart 21 år och har varit på absolut toppnivå i så många år med Jan Brink, Kristian Von Krusenstierna och nu med mig. Han är min bästa vän och har lärt mig otroligt mycket. Biggles är i toppform nu och vi vill att han ska avsluta sin karriär som den stjärna han är. Han är värd allt för mig och för så många andra. Friends Arena känns som en bra sista arena att få dansa med denna magiska häst. Tack Biggles för allt du gjort för mig , alla fantastiska tävlingar vi varit på och att just jag fått lära mig av dig. Jag älskar dig , du är min idol❤️ Enormt stort tack till Ingrid för att du behållt denna hingst i alla år, uppfödare och ägare i snart 21 år och låtit mig som ungdomsryttare läras av professorn 🙏 #dolkdressage #teamkvk #biggles1015 #drömkillen #swbsåklart

A post shared by Lina Dolk (@liinadolk) on

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden