Dressyr
1 september 2018 19:13

Lina Dolk säkrade finalplats i Lövsta Future Challenge

NationelltNär fjärde kvalet i Lövsta Future Challenge reds hos Kimstad Ryttarförening utanför Linköping på lördagen säkrade Lina Dolk sin finalplats i U25-klassen genom att vinna. Klassen för unga hästar vanns av Rasmus Haid Bondegaard och San Andreas.

Lina Dolk och Biggles vann med 69,167 procent. Foto: Mi Ritzen

I lördagens kval av Lövsta Future Challenge U25 vann Ågesta Ridklubbs Lina Dolk och Biggles (SWB hingst f 1998 e Briar-Krevad, uppf/äg Ingrid Lundberg Persson) med 69,167 procent.

Det var elva ekipage som gjorde upp i klassen som reds i Intermédiaire II. Lina Dolk hölls som etta av alla domarna och visade bland annat fin passage.

Djursholmsekipaget Beata Söderberg och Select blev tvåa med 67,99 procent. I ett pressmeddelande från arrangören står det att Lina Dolk har säkrat sin plats i finalen genom sin seger.

Rasmus
Rasmus Haid Bondegaard och San Andreas vann klassen för unga hästar. Foto: Mi Ritzen

Lövsta Future Challenge för unga hästar vanns av Rasmus Haid Bondegaard, Insjöns Ridklubb, och San Andreas (HANN val f 2007 e Sandro Hit-Walt Disney 1, uppf Oltmann Hans-Heinrich, äg Norrehee dressage stable AB) på 70,686 procent.

Även här var det en Intermédiaire II och klassen hade 14 startande. Ronnebyryttaren Jennifer Svensson och Sibelius 1315 blev tvåa med 69,608 procent.

På de nationella tävlingarna reds också en Grand Prix med tolv startande på lördagen. Klassen vanns av Gunilla Byström och Vectra.

Sista kvalet för Lövsta Future Challenge går den 15 september i GP U25 och ger koffiecient 1,5. Finalen går i Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show.