Ponny
5 november 2022 18:57
Ridsportplus

Lindelunda Sportryttare tillbaka på tronen: ”Var vårt stora mål”

MästerskapEfter silveråret 2021 är Lindelunda Sportryttare åter svenska mästare i lag i ponnydressyr. "Det var jämnt och nervöst i går, men i dag har jag känt mig lugnare," säger lagledaren Elin Aspnäs efter de två finaldagarna hos Laholms Ryttarförening.

Lindelunda Sportryttare tillbaka på tronen: ”Var vårt stora mål”
Frida Öjeblad, Annie Spångberg, Tilda André Hokfelt, Oliver Brink, Angelina Brink och Wilma Holmgren i guldlaget. Foto: Yvonne Karlsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var egentligen aldrig något snack om saken. Blott 3-åriga Lindelunda Sportryttare tog greppet om lag-SM i ponnydressyr redan efter första omgången på fredagen och håll sedan i det hela vägen under sista omgången på lördagen.

Det är ett ungt lag men alla har bra upplägg med bra team runt omkring sig. Elin Aspnäs.

Förhandsfavoriterna tog guld 2020 och silver 2021.
– Det var vårt stora mål att tillbaka tronen och sätta på oss guldbyxorna igen, säger Lindelunda Sportryttares lagledare Elin Aspnäs som också tränar flera av ekipagen i guldlaget.

– Samtidigt är det alltid tufft att leva upp till sådana förväntningar. Jag är superstolt över dem, fortsätter Elin Aspnäs som hade med sig en mental coach som stöttning under hela finalen.

På fredagen slutade guldgänget på 70,648 procent och hade Willands Ryttarförening närmast efter sig på 70 procent.

”Jämnt och nervöst”

– Det var jämnt och nervöst i går, men i dag har jag känt mig lugnare, säger Elin Aspnäs som gjorde ett planerat byte av ekipage inför lördagens omgång.
– Det är ett ungt lag men alla har bra upplägg med bra team runt omkring sig, säger Elin Aspnäs.

– Alla ville åka hit och ha roligt, ha en stark gemenskap och vara goda förebilder. Det pratade vi om innan och så har det verkligen blivit, säger Elin Aspnäs.

Guldfirandet får dock vänta lite. På lördagen ville alla packa ihop och komma hem.
– Vi får ta det senare, säger Elin Aspnäs.

I guldlaget ingick Frida Öjeblad/Cappuchino Royale G, Annie Spångberg/Twenty Two, Tilda André Hokfelt/Hamiltons I did it My Way, Oliver Brink/Dot Com, Angelina Brink/Weber af Kongshöj och Wilma Holmgren/Casino Royale K.

Varit med alla tre år

Tre av ryttarna; Angelina Brink, Wilma Holmgren och Frida Öjeblad har varit med i Lindelunda Sportryttares medaljlag alla tre åren.

Willands Ryttarförening tog hand om silver medan Särö Ryttarförening tog brons.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden