Fälttävlan
4 september 2020 06:25

Litet startfält till lag-SM i fälttävlan

Lag-SM i fälttävlanNär Flyinge Ryttarförening i helgen står som värd för lag-SM i fälttävlan på häst kommer endast tre lag till start i mästerskapet, som fick flyttas med kort varsel från Strömsholm i somras.

Litet startfält till lag-SM i fälttävlan
Pontus Hugosson är en av ryttarna som rider lag-SM i helgen. Arkivbild: Roland Thunholm

Efter att Strömsholm tvingades ställa in lag-SM i fälttävlan för häst och ponny gick frågan till Flyinge Ryttarförening, som snabbt tog på sig ansvaret för att genomföra mästerskapet. Under två helger kommer nu lag-SM att ridas – först ut är hästarna 5-6 september.

Men det är ett litet startfält som gör upp om medaljerna, endast tre lag är anmälda – Gärds Ryttarförening, som består av ryttare från tre olika klubbar, hemmalaget Flyinge Ryttarförening och de mer långväga gästerna som rider för Trossnäs Fältrittklubb.

– Vi är väldigt glada att kunna ta över mästerskapet. Här finns alla förutsättningar för bra tävlingar – perfekt ridunderlag, hinder på alla nivåer på en stor yta och en samtrimmad stab av nyckelpersoner i organisationen. Vi genomförde en tävling redan i juli, enligt alla försiktighetsmått, berättar tävlingsledaren Aminda Ingulfson i ett pressmeddelande.

Sänkta kvalregler i år

På häst rids lag-SM i CCN2*-S, och i år har kvalgränsen sänkts efter att tävlingssäsongen mer eller mindre helt uteblivit på grund av coronapandemin. I år räcker det att ekipaget är kvalat till att starta i tvåstjärnig kort klass, som lag-SM rids i.

– Vi är glada att kunna genomföra lag-SM i år, det betyder mycket för våra ryttare. Den här tävlingssäsongen har varit annorlunda. Vi har stor respekt för det arbete våra arrangörer lagt ner på att anpassa sina tävlingsplatser, och de beslut man tagit när det gäller att genomföra eller inte, säger Margaretha Rödén, förbundsläkare och ordförande i Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommitté, i pressmeddelandet.

Dressyr och hoppning på lag-SM för häst rids på lördag den 5 september, och avgörs med terräng på söndag.
Nästa helg, 12-13 september, arrangerar Flyinge Ryttarförening lag-SM i fälttävlan för ponny.

Start- och resultatlistor lag-SM häst

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden