Hoppning
6 maj 2018 13:48

London Knights i stark ledning efter ny seger

GCLFör andra omgången i rad segrade London Knights vid Global Champions League. Efter fyra omgångar ligger nu laget i stabil ledning. Evelina Tovek gjorde en stark insats för Scandinavian Vikings men laget hamnade på tionde plats i Madrid.

London Knights i stark ledning efter ny seger
Evelina Tovek red med 4 + 4 fel i Madrid. Segrade gjorde Ben Maher, Emily Moffitt och Nicola Philippaerts med London Knights. Foto: Mario Grassia/Stefano Grasso

I Madrid har fjärde omgången av lagtävlingen Global Champions League ridits. Storbritanniens Ben Maher hade ett strålande meeting inte bara med GCT-segern, utan han ingick även i det vinnande laget London Knights. Två felfria rundor blev det för Maher på hästarna Winning Good och Explosion W, och lagmedlemmarna Emily Moffitt/Tipsy du Terral och Nicola Philippaerts/H&M Harley vd Bisschop hjälpte till så laget stannade på totalt fyra fel. Laget har nu två segrar, en fjärdeplats och en niondeplats i bagaget och har lagts i en betryggande ledning i tabellen.

Tvåa i Madrid kom Rome Gladiators, där Laura Kraut och Confu levererade två felfria, stabila rundo. Därmed avancerar Rome Gladiators rejält i tabellen och ligger nu på en sjätte plats.

Den enda svenska ryttare som deltog i denna omgång av Global Champions League var Evelina Tovek. Hon red Castello i båda rundorna med fyra fel som resultat båda gångerna. Lagkamraten Leopold van Asten drog på sig åtta fel i första rundan och fyra i andra, så totalt blev det 20 fel för Scandinavian Vikings vilket räckte till en tionde plats. Laget ligger på femtonde plats av nitton lag i tabellen.

Det andra svensklaget Cascais Charms, ligger på sista plats i tabellen. Varken Mathilda Karlsson eller Rolf-Göran Bengtsson red med i laget denna omgång.

Nästa omgång av Global Champions League rids i tyska Hamburg 10-12 maj.

Resultat Madrid
Aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden