Hoppning
24 mars 2018 09:45

Evelina Tovek felfri i årets GCL-premiär

MexikoSäsongens Global Champions Leauge är nu igång. Sent under fredagen reds premiärrundan i Mexiko, och Evelina Tovek gjorde en strålande insats med felfri ritt och individuell placering.

Evelina Tovek felfri i årets GCL-premiär
Evelina Tovek red felfritt i Mexiko och tog individuell placering (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Första rundan av Global Champions Leauge i Mexiko blev en succé för laget Paris Panthers. Gregory Wathelet, Belgien, på Coree och Darragh Kenny, Irland, på Cassini Z var det enda lag som satte en gemensam nolla i protokollet och ligger därmed etta i tabellen efter första rundan i Mexiko. Londin Knights var dock inte långt därefter. Laget som består av belgiska bröderna Olivier och Nicola Philippaerts på Extra och H&M Chilli Willi stannade på bara ett tidsfel och tog därmed andraplatsen.

Evelina Tovek gjorde en stabil inledning och red felfritt på Dalila de la Pomme (SBS sto f-09 e Taran de la Pomme-Diamant de Semilly), men hennes lagkamrat Leopold van Asten, Nederländerna, drog på sig åtta fel med VDL Groep Beauty vilket placerade deras lag Scandinavian Vikings på åttonde plats i nuläget.

180324_isabellatovekfelfriiaretsgclpremiar_stefanograsso
Irländaren Darragh Kenny, och Cassini Z ingick i Paris Panthers som leder efter första rundan. Foto: Stefano Grasso/GCL

Det andra svensklaget Cascais Charms ligger på tolfte plats. Mathilda Karlsson och Apollonia fick nio fel och Luiz Felipe de Azevedo Filho, Brasilien, på Chaccomo gick två tidsfel.

Individuellt var det Lorenzo De Luca, Italien, på Limestone Grey som tog hem segern i klassen. Evelinas felfria ritt räckte till en tolfte plats i klassen vilket gav henne cirka 95 000 kronor i prispengar.

På tredje plats blev det blå/gult genom SWB-hästen Main Road (val f-08 e Heartbeat-Irco Marco, uppf Marina Björkman) som med irländska ryttaren Shane Sweetnam tog sig felfritt genom hela banan med hinder upp till 1,60. Tredjeplatsen gav cirka 145 000 kronor i prispengar.

Shane Sweetnam gillar SWB-hästar och tog tidigare under fredagen en femstjärnig 1,45-seger med Cyklon (hingst f-01 e Cardento-Cortus, uppf Bo Lindroos). Denna seger gav närmare 170 000 kronor i prispengar.

Under fredagen reds även en tvåstjärnig 1,45. Där fanns ännu en SWB-häst med bland de placerade: Manolito Fortuna (val f-05 e Manhattan-Damiro, uppf Stall Fortuna HB) som med hemmaryttaren Manuel Alvarez Ruizgalindo och totalt fyra fel tog en tionde plats i klassen. Prispengarna i denna klass var dock lite blygsammare – drygt 4000 kronor blev det för den placeringen.

Under lördagen rids andra rundan av Global Champions Leauge i Mexiko. Evelina har till idag bytt häst till Castello medan Mathilda rider Apollonia även i denna runda.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden